ONZE x Batavus

Vernieuwde concepten ontstaan uit bijzondere samenwerkingen. Wij zijn hartstikke trots dat ONZE helden de kans kregen om samen te werken met een prachtig merk als Batavus.
 

 
 
Design

Tijdens dit unieke co-creatie project - met een superdivers team van brandmanagers, designers, leerwerk-coaches en sociale makers – ontwierpen we samen duurzame fietsaccessoires van hergebruikte fietsonderdelen. Alle concepten zijn gemaakt van restmaterialen zoals een bandenlichter van een stuk bagagedrager, een fietsbel van een oud frame en een bandenplaksetje van gerecyclede binnenbanden, snelbinders en spaken.

 
Duurzaam
Hoewel Batavus al heel bewust omgaat met hun afvalstroom, blijft er altijd wat materiaal over om nieuw leven in te blazen. En zo gingen we op ‘Afval Safari’ in samenwerking met ONZE sociale makers uit de leerwerkplaatsen van Stichting Stunt en WIJ 3.0. Samen verzamelden we restmaterialen en brachten we in kaart welke kansen we tegenkwamen voor nieuwe producten.

 
Sociaal
ONZE methode is een serie co-creatie workshops waarbij we de belangrijkste aspecten van het designproces (thinking én doing) doorlopen: samenwerken, onderzoeken, brainstormen, prototypes maken en testen. En vooral leren dat fouten maken er gewoon bij hoort. Maar het belangrijkste is dat we het samen doen met een fijne sfeer van gelijkheid en creativiteit. Daarom beginnen we bijvoorbeeld altijd met een heel bijzonder voorstelrondje waarbij iedereen zijn of haar superkracht uitbeeldt met LEGO.

 

In het kader van circulariteit vroegen we ons af: Hoe zit het met restafval na productie van onze fietsen en hoe kunnen we hier nog duurzamer mee omgaan?

Mirjam van Batavus

 
 
  
 
ONZE x Batavus
 
ONZE x Batavus

 

 

Ik vond het leukste aan het project het samenwerken, het brainstormen en het bedenken van creatieve oplossingen met restmaterialen

Maiwynn van Stichting Stunt   
 

   

 

ONZE x Batavus
  ONZE x Batavus 'afval safari'
    ONZE x Batavus
    ONZE x Batavus
 ONZE x Batavus 'Afval Safari'

 

Wat voor onze deelnemers echt waanzinnig was, is dat ze bij het gehele proces betrokken zijn geweest. Dat geeft heel veel meerwaarde en creëert betrokkenheid!

Hein van Stichting Stunt   

   


 ONZE x Batavus
 
ONZE x Batavus
  ONZE x Batavus
 ONZE x Batavus 'afval safari'
  
ONZE x Batavus

  

Ik heb heel erg geleerd dat je soms ook gewoon mag proberen. Ook al mislukt het. Gewoon doorgaan. En ook mislukte dingen kunnen tot iets heel moois leiden

Klaas van Stichting Stunt   
 
  
 
 
ONZE x Batavus
 ONZE x Batavus
 
ONZE x Batavus
 
ONZE x Batavus
  


“De mogelijkheid om samen te werken vanuit ieders visie en dat samenbrengen in een tastbaar idee maakt het zo leuk en interessant.

Lacey-Jane van Wij3.0   
 
  
 
  ONZE x Batavus
 
ONZE x Batavus
   
ONZE x Batavus

 

Materialen / Hergebruikte binnenbanden, spaken, bagagedragers, snelbinders, frames, bedrijfskleding
Productie / Stichting Stunt, Wij3.0
Design / Remko Verhaagen x Batavus
Video / Blickfanger
Fotografie / Blickfanger, Remko Verhaagen