ONZE x Den Haag

Van resthout naar circulaire LAT
tafel tijdens co-creatie project
met de Haagse Rondmakers.

 

ONZE lat tafel_Dutch Design Week

 
Design
De heldere vorm en opdeling van de latten is ontworpen voor circulair hergebruik en repareerbaarheid met inclusieve symboliek: iedereen kan een LATje bijdragen. Ontworpen door Remko Verhaagen.

Duurzaam
Tijdens ONZE 'afval safari' ontdekten we dat er elke maand ongeveer 
5.400kg resthout en 11.000 kg boeken overblijft dat geen tweede leven heeft kunnen krijgen via Kringloop Den Haag. Met elke tafel hergebruiken we zo'n 35 kg aan rest-hout (afhankelijk van de hout soort) dat anders vaak versnipperd of verband wordt. Bovendien is de poot verzwaard met oude boeken.

Sociaal
Het team van de sociale werkplaats van Schroeder maakt eerst alle verschillende stukken resthout netjes schoon en op dezelfde maat, waarna de LAT tafels met de hand in elkaar worden gezet en afgewerkt. Zo bieden we met elke tafel zo'n 52 uur aan leer/werk kansen voor mensen met verschillende talenten.
 
 
ONZE lat tafel_afval safari
 
ONZE lat tafel_afval hout
 

ONZE lat tafel_sociale werkplaats  
 
ONZE lat tafel_tafel van je eigen afval hout

ONZE lat tafel_tafel van je eigen afval hout

  

"We hadden zelf ook niet
gedacht dat we iets zo moois
konden maken!"

Patrick, Stichting Schroeder 

 


 

 

 

  
ONZE partners

Blooey
Gemeente Den Haag
Kringloop Den Haag
Schroeder
Made in Moerwijk
Repair Café Den Haag

 

Laat een unieke LAT tafel maken van jouw eigen oude planken, de kast van je oma of een omgevallen boom uit je tuin. Dat is pas een mooi verhaal als je er straks gezellig met je vrienden aan zit te eten. Ook super leuk voor in de kantine of als vergadertafel.

Omdat de LAT tafel met de hand worden gemaakt van hergebruikt of rest-hout, is elke tafel uniek en kunnen er verschillen in afwerking en kleur voorkomen. Heb je vragen over de mogelijkheden dan horen we het graag via collectie@onze-website.nl

Koop een LAT tafel (vanaf 1285,- afhankelijk van jouw wensen) en steun ONZE visie